Het gewicht van een padelracket

Het gewicht van een padelracket

Het gewicht van een padelracket is een zeer belangrijke factor om je padelracket op uit te kiezen. Maar hoe zwaar moet jouw racket zijn? Padelrackets voor volwassen wegen tussen de 340 en 390 gram. In dit bericht leggen wij de voor- en nadelen uit van zowel zware als lichte padelrackets.

Gewichtsschommelingen in productie

Padelrackets worden voor het grootste gedeelte gemaakt met de hand. Hierdoor is geen enkel racket exact hetzelfde. De merken kwalificeren padelrackets daarom in een bepaalde gewichtsklasse waarin ruimte is voor speling. De meeste merken hebben een kwaliteitsnorm waarin ruimte is voor maximaal 10 gram. Dit betekent dat een padelracket van 365 gram dus minimaal 355 gram en maximaal 375 gram kan wegen. Een padelracket dat 10 gram zwaarder is dan gewenst, is een zeer groot verschil. Veel internationale webshops bieden de koper daarom tegenwoordig de kans om te kiezen welk gewicht padelracket ze willen aanschaffen. Ook bij Bramos kunnen wij specifieke gewicht wensen inwilligen. Ben je specifiek op zoek naar een licht of zwaar racket? Geef dit dan aan in de notitie bij de bestelling zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

De gewichtsverdeling

De gewichtsverdeling van een padelracket is vooral van belang voor de wendbaarheid van je racket. Een padelracket dat het gewicht vooral in de top heeft zitten, is veel moeilijker te bespelen. Met dit padelracket ben je dus een stuk minder wendbaar. Het genereren van snelheid is wel een stuk makkelijker in dit racket. Zit het gewicht meer in de richting van de grip dan zal het gewicht al minder bepalend zijn voor de speelwijze van de plank.

Lichte padelrackets

Padelrackets met een lichtgewicht zijn over het algemeen padelrackets die minder dan 370 gram wegen. Vooral beginners en vrouwen spelen graag met een licht padelracket.

Voordelen van een lichtgewicht padelracket
  • De kans op blessures is kleiner omdat een licht racket minder belastend is voor je armspieren.
  • Je bent extra wendbaar met een lichter padelracket. Hierdoor is het makkelijker om aan het spel deel te nemen.
  • Een lichter padelracket speelt met meer comfort.
De Nadelen van een licht padelracket
  • Je bent aanvallend minder gevaarlijk, omdat je minder kracht achter de bal kunt zetten.
  • Door een lichter racket kun je hierdoor beter een defensieve speelstijl aan te houden.
  • Een lichter padelracket is vooral geschikt voor beginnende spelers. Als jij je snel ontwikkelt in je spel dan zul je al snel op zoek zijn naar een zwaarder racket. Mocht je een aanvallende speelstijl willen aannemen.

De Bramos Ares

De Bramos Ares is het type racket dat uitermate geschikt is voor de beginner. Het gewicht van dit padelracket is niet meer dan 365 gram waardoor je dus extra wendbaar bent, minder kans op blessures hebt en met meer comfort speelt. Daarnaast zit het gewicht van dit racket vooral richting de grip waardoor het racket extra licht aanvoelt. Hierdoor ben je extra wendbaar, maar heb je aanvallend wel minder mogelijkheden.

Welk gewicht voor een padelracket? licht voor beginners

Zware padelrackets

Padelrackets die boven de 370 gram wegen noemen wij in dit bericht ‘zwaar’. Deze type rackets zijn aan te bevelen voor de gevorderde speler met goed ontwikkelde armspieren.

Voordelen van een zwaar padelracket
  • Het generen van veel snelheid is met een zwaarder racket gemakkelijk.
  • Aanvallend heb je meer potentie met een zwaarder racket.
Nadelen
  • Een zwaarder racket is meer belastend voor je armspieren.
  • Je bent minder wendbaar met het racket waardoor een zwaarder racket in de verdedigende zone moeilijker is in gebruik.

De Bramos Victoria

De Bramos Victoria is ontwikkeld voor de gevorderde en ervaren padelspeler. Het padelracket weegt gemiddeld tussen de 360 en 370 gram. Hiermee heb je zowel de voor- als nadelen van een licht en zwaar padelracket. Dit type racket is dus zeer allround en geschikt voor bijna iedere type speler. Ben je toch op zoek naar een specifieke gewichtsklasse van dit racket? Grote kans dat wij dit nog op voorraad hebben. Stuur ons een mail via info@bramospadel.nl. Wij zullen dan z.s.m. contact met je opnemen.

Welk gewicht padelracket moet je kiezen? De bramos Victoria voor een zwaarder racket.

Ook interressant:
Het verschil tussen zware en lichte padelrackets
– 10 belangrijke factoren voor je racketkeuze

Wellicht vind je dit ook interessant

Padelracket beginner: bramos Ares
Padelrackets

Padelracket voor beginner

Ben je opzoek naar een padelracket voor een beginner? Het is dan belangrijk om goed te kijken naar een aantal aspecten van het padelracket. Een

Lees verder »
Padelrackets

Het ideale beginnersracket

Bij de aanschaf van een racket is het belangrijk om te kijken naar de volgende dingen: het materiaal van het racketblad, het gewicht, het type

Lees verder »