Padelracket beginner: bramos Ares

Padelracket voor beginner

Ben je opzoek naar een padelracket voor een beginner? Het is dan belangrijk om goed te kijken naar een aantal aspecten van het padelracket. Een goed padelracket voor beginners moet namelijk voldoen aan een aantal eisen. Een beginnersracket moet licht zijn, een zachte kern, een sterk racketblad, een sterk frame en een grote sweetspot hebben.

Het gewicht

Het is van groot belang dat een beginnersracket licht is. Als beginner zijn je armspieren waarschijnlijk nog niet goed ontwikkeld. Speel je met een zwaar racket dan is de kans op een tennisarm groot. Daarnaast is een racket makkelijker te bespelen als het licht is, omdat je meer wendbaar bent. De Bramos Ares weegt tussen de 350 en 360 gram is daarmee een extra licht padelracket.

De kern

De kern van het racket bestaat uit foam. Hoe zachter het foam, hoe makkelijker de bal uit het racket veert. Hierdoor kun je makkelijker snelheid genereren aan de bal. Voor beginners is een zachtere kern daarom zeker aan te raden. Een ander groot voordeel is dat vibraties in het racket goed worden opgevangen door een zachte kern. Ook dit is weer goed om blessures te voorkomen.

Bramos Ares 6
Sterk frame & Zachte kern
Bramos Ares 5
Extra licht padelracket: 350-365 gram

Een sterk racketblad

De prijzen van padelrackets gaan van €70 naar €400+. Het grootste verschil in de prijs, is het materiaal wat in het racketblad wordt gebruikt. De goedkopere rackets (onder €100) hebben vaak een glasvezel blad. Dit materiaal is veel minder sterk en gaat daardoor ook snel kapot, maar is wel goedkoper. Daarnaast is glasvezel zwaarder waardoor je racket ook zwaarder zal zijn. De duurdere rackets hebben Carbon Fiber materiaal in het blad zitten. Dit materiaal is een stuk lichter, maar ook sterker. Hoe hoger de carbon samenstelling, hoe sterker het racket wordt. In de Nederlandse weeromstandigheden (Vochtig en zware ballen) is het van belang om te spelen met een sterk racket. Het racketblad heeft het namelijk veel zwaarder te voortduren dan een padelracket in Spanje bij 20 graden en droog weer.

Een sterk frame

Het frame van het racket raakt nog wel eens de glaswand of grond. Een sterk frame is dus zeer belangrijk! Een racket frame van carbon is dus zeker aan te raden. Zeker als je als beginner nog niet de volledige controle hebt over je racket.

Grote Sweetspot

De vorm van het racket bepaald voor een deel hoe groot de sweetspot is. Onder de sweetspot verstaan we het gebied in het racket waarin je de bal zuiver kunt raken. Bij een grotere sweetspot zul je de ballen dus ook beter kunnen raken. Vooral bij een padelracket voor beginners is het belangrijk dat een racket een grote sweetspot heeft, omdat je de bal niet altijd in het midden van je blad zult raken.

De Bramos Ares
De Bramos Ares
Bramos Ares: het ideale beginnersracket voor padel
Bramos Ares: het ideale beginnersracket voor padel

De Bramos Ares

Aan de hand van de bovenstaande eisen, hebben wij een padelracket ontwikkeld speciaal voor de beginner. Waarbij we ook rekening hebben gehouden met de Nederlandse weersomstandigheden. Dit racket is dus speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse beginnende padelspeler.

Zo heeft de Bramos Ares een 3K racketblad waardoor het racket goed bestand is tegen zware en natte ballen. Het racket weegt tussen de 350 en 360 gram is daarmee een zeer licht padelracket. Dankzij de gewichtsverdeling en de ronde vorm heeft het racket een uitermate grote sweetspot om iedere bal zuiver te kunnen raken. Ten slotte wordt het racket geleverd met een rackethoes, overgrip en protector. Je hebt als beginner dus een volledige set bij aankoop van dit padelracket voor beginners.

  • Extra licht: 350-360 gram
  • Sterk frame: 100% Carbon Fiber
  • Sterk racketblad: 3K Reinforced Carbon Fiber
  • Zachte kern: Black Eva Soft Foam
  • Geleverd inclusief tas, grip en protector

Wellicht vind je dit ook interessant

Padelracket beginner: bramos Ares
Padelrackets

Padelracket voor beginner

Ben je opzoek naar een padelracket voor een beginner? Het is dan belangrijk om goed te kijken naar een aantal aspecten van het padelracket. Een

Lees verder »
Padelrackets

Het ideale beginnersracket

Bij de aanschaf van een racket is het belangrijk om te kijken naar de volgende dingen: het materiaal van het racketblad, het gewicht, het type

Lees verder »