Het ideale beginnersracket

Bij de aanschaf van een racket is het belangrijk om te kijken naar de volgende dingen: het materiaal van het racketblad, het gewicht, het type foam in de kern, de vorm van het racket en de sweetspot. En dit zijn nog maar een aantal aspecten van een racket. In dit bericht vertellen wij welke specificaties jouw beginnersracket moet hebben.

De vorm van het racket

Er zijn 3 verschillende type rackets op de markt: een rondvormig racket, een druppelvormig racket en een diamantvorming racket. Een rondvorming racket is ideaal voor de beginner. In dit type racket is het gewicht over het hele racket verdeeld waardoor je de bal beter kunt raken. De SweetSpot is daardoor ook groter, maar daar komen we later nog op terug.

Het gewicht

Voor de meeste beginners is een lichter racket fijner om mee te starten. Een licht racket is makkelijker te bespelen. Echter lever je ook veel kracht en snelheid in bij een lichter racket. Voor de sterkere speler raden wij aan om al een iets zwaarder padelracket aan te schaffen. Voor de echte beginnende speler met relatief weinig spierkracht is een licht racket ideaal.

Het materiaal van het racketblad

De meest voorkomende materialen op het racketblad van een padelracket zijn glasvezel of carbon fiber. Voor een beginnersracket raden wij een racketblad van glasvezel aan. Glasvezel materiaal is flexibel en gaat daarom lang mee. In de meeste beginnersrackets vind je daarom glasvezel materiaal.

Een racketblad van carbon fiber is lichter en dynamischer. Een dynamischer racketblad is vooral bruikbaar wanneer je speelt op hoger niveau.

Het type foam

Bij de keuze van de kern van het racket moet je vooral kijken naar de hardheid van het racket. Een zachte kern is ideaal voor een beginner. Een zachte kern vangt de bal op en veert hem daarna harder terug. Je hoeft dus weinig moeite te doen om de bal met vaart terug te spelen. Een ander groot voordeel van zachte rackets is het voorkomen van blessures. De zachte kern vangt een groot deel van de vibraties in het racket op. Als beginner heb je waarschijnlijk nog weinig spieren opgebouwd in je onderarm. De kans op blessures is daarom groter. Een zachtere kern kan deze kans weer verkleinen.

Veel padelrackets bevatten ook een harde kern. Dit type foam is harder en veert de bal daarom minder. Dit is ideaal voor gevorderde speler, omdat je hierdoor dynamischer kunt spelen. Een gevorderde speler kan dus meer controle uitoefenen over een racket met een harde kern.

De kern van een padelracket bestaat uit foam/schuim

De SweetSpot

Een belangrijk element van je padelracket is de sweetspot. De sweetspot is het gebied in je racket waar je de bal goed en volledig kunt raken. Het is belangrijk dat een beginnersracket een grote sweetspot heeft. Ook als je de bal dan niet in het midden van je racketblad raakt, geeft dat dan geen problemen. De sweetspot van een racket kun je moeilijk door middel van een productbeschrijving bepalen. Een racket testen is dan echt de beste optie.

Het beginnersracket van Bramos

Een ideaal beginnersracket met een grote sweetspot is de Bramos Athena. Dit padelracket is ontwikkeld voor de beginnende padelspeler en is dus een ideaal beginnersracket.

Naast het padelracket ontvang je ook een padeltas, padelgrip en protector. Met deze beginnersset kun jij direct aan de slag met het beoefenen van de leukste sport van Nederland!

Het ideale beginnersracket: de Bramos Athena

Wellicht vind je dit ook interessant

Padelracket beginner: bramos Ares
Padelrackets

Padelracket voor beginner

Ben je opzoek naar een padelracket voor een beginner? Het is dan belangrijk om goed te kijken naar een aantal aspecten van het padelracket. Een

Lees verder »
Padelrackets

Het ideale beginnersracket

Bij de aanschaf van een racket is het belangrijk om te kijken naar de volgende dingen: het materiaal van het racketblad, het gewicht, het type

Lees verder »