kiezen van een padelracket

Welk padelracket heb ik nodig?

Om te kunnen starten met deze razend populaire sport, heb je natuurlijk een padelracket nodig. Maar wat heb je dan precies nodig? En waar moet je naar kijken bij de aanschaf van een racket? Dat leggen we je in dit bericht uit!

Er worden verschillende vormen van padelrackets aangeboden namelijk: druppelvormige rackets, diamantvormige rackets en rondvormige rackets. Deze verschillende vormen hebben verschillende voor- en nadelen. Dit leggen we je later op deze pagina uit.

Gewicht

Een padelracket weegt gemiddeld tussen de 360 en 380 gram. Hoe zwaarder het racket is, hoe meer snelheid je de bal mee kunt geven. Meestal is een zwaarder racket daarom ook meer geschikt voor spelers die graag aanvallend en agressief spelen. Echter is een zwaarder racket ook moeilijke te bespelen en daarom niet aan te bevelen voor beginners. Daarnaast kan een zwaarder racket ook eerder blessures veroorzaken.

Rondvormig racket

De meeste padelspelers hebben een voorkeur voor een rond padelracket. het gewicht is over het hele blad verdeeld bij een rond padelracket. Hierdoor is de ‘sweetspot’ van het racket groot. Dit betekent dat je de bal niet exact in het midden van het blad hoeft te raken voor het gewenste resultaten. Daarom is een rondracket ideaal voor beginners. Een rondracket is vaak ook een allround racket. Dit wil zeggen dat hij makkelijk te bespelen is, maar ook goed in te zetten voor aanvallende ballen. Je kunt met een rondracket dus alle kanten op.

Wist jij dat wij ook een rond padelracket verkopen? De Bramos Athena is speciaal ontwikkeld voor de padelspeler in Nederland!

Diamantvormig racket

Op hoger niveau zie je veel spelers vaak met een diamantvormig racket spelen. Bij dit type racket zit het gewicht vooral in de top waardoor het racket zwaarder aanvoelt. Het racket hoeft dus niet altijd zwaar te zijn! Doordat het gewicht in de top van het racket zit, kun je met een diamantvormig racket meer snelheid aan de bal meegeven. Doordat het gewicht van het racket vooral in de top zit, is de sweetspot ook kleiner. Je zult de bal dus goed in het midden van het blad moeten raken om fouten te voorkomen. Een ideaal racket voor de ervaren padelspeler dus!

Druppelvormig racket

Dit type racket is een combinatie van een rondvormig- en diamantvormig racket. Een druppelvormig racket zorgt voor een goede combinatie tussen snelheid en controle. Echter is het racket wel moeilijker te bespelen dan een rondracket.

Materiaal

De meeste rackets worden gemaakt van glasvezel of carbon fiber. Beide materialen hebben zijn voor- en nadelen. Daarnaast bevat ieder racket ook foam/ schuim. De meeste padelrackets bevatten EVA foam, maar ook in EVA foam zijn wel veel verschillende mogelijkheden. Hoe zachter het foam is, hoe harder de bal uit het blad zal schieten. Voor een beginnende speler is dit voordelig, omdat je de bal zonder veel moeite in het spel kunt houden. Wanneer het spel sneller zal gaan dan zul je eerder merken dat je minder behendig bent. Voor de gevorderde speler is steviger foam dus juist aanbevolen.

Wil je meer weten over de specificaties van de materialen van een padelracket? Misschien vind je dit wat: Het padelracket


Wellicht vind je dit ook interessant

Padelracket beginner: bramos Ares
Padelrackets

Padelracket voor beginner

Ben je opzoek naar een padelracket voor een beginner? Het is dan belangrijk om goed te kijken naar een aantal aspecten van het padelracket. Een

Lees verder »
Padelrackets

Het ideale beginnersracket

Bij de aanschaf van een racket is het belangrijk om te kijken naar de volgende dingen: het materiaal van het racketblad, het gewicht, het type

Lees verder »