De afgelopen jaar schieten padelbanen uit de grond als paddenstoelen. Er zijn momenteel al meer dan 400 padelbanen in heel Nederland. Wij vertellen je alles over padel in dit bericht!

Padel wordt gezien als een mix tussen tennis en squash, maar niet iedere padelfanaat wordt blij als je deze definitie van padel geeft. We zullen het nader toelichten. Padel speel je altijd in een twee tegen twee situatie. Je speelt het dus altijd met 4 mensen. De kooi heeft een afmeting van 20 meter bij 10 meter. In het midden van deze 20 meter staat het net. Daarnaast is het speelveld omringt met glas en gaas.

De regels

De bal wordt door middel van een onderhandse service in het spel gebracht. Dit door de bal op de grond te laten stuiteren en daarna onderhands in het servicevak van de tegenstander te spelen. Hierna is de rally vrij. De bal moet altijd eerst in het vak van de tegenstander stuiteren en mag naar de stuit, de glaswand raken. Je mag de bal dus niet zonder stuiter tegen de glaswand spelen. De bal zou dan namelijk uit zijn.


De puntentelling

De puntentelling is hetzelfde als bij tennis namelijk: 15,30,40, deuce, voordeel, nadeel en game.

Padel in Spanje

In Spanje is de sport al jarenlang mega populair. Miljoenen mensen spelen de sport alleen al in Spanje. Wereldwijd zijn dit tientallen miljoenen mensen die de sport beoefenen. Ook op professioneel gebied in Spanje groot aandeelhouder. De meeste professionele padelspelers komen uit Spanje, maar ook Argentijnse spelers zien we veel terug in het hoofdtoernooi van padel. Daarnaast zijn er ook Nederlanders te vinden in de top 200 van de wereld. Bram Meijer is één van deze spelers die padel op internationaal niveau beoefend. Lees hier alles over Bram Meijer.

World Padel Tour

Het hoofdtoernooi is de World Padel Tour. Op verschillende locaties in grote steden worden door deze organisaties banen opgebouwd die een hele week voor een toernooi worden gebruikt. Jaarlijks vinden er toernooien plaats in grote steden als Barcelona, Madrid, Valencia en Buenos Aires. Op Youtube zijn alle wedstrijden live te zien.

Wellicht vind je dit ook interessant

Padelracket beginner: bramos Ares
Padelrackets

Padelracket voor beginner

Ben je opzoek naar een padelracket voor een beginner? Het is dan belangrijk om goed te kijken naar een aantal aspecten van het padelracket. Een

Lees verder »
Padelrackets

Het ideale beginnersracket

Bij de aanschaf van een racket is het belangrijk om te kijken naar de volgende dingen: het materiaal van het racketblad, het gewicht, het type

Lees verder »